AKTIVNOSTI U 2023. GODINI

Osvrt na 2023. godinu 🚒
🔴Intervencije:
U 2023. godini odrađeno je 491 vatrogasnih intervencija od toga 34 požarnih intervencija, 412 tehničkih intervencija, 2 intervencije s opasnom tvari, 33 ostalih intervencija i jedna izvanredna dislokacija.
Po zapovjedi županijskog zapovjednika 16. i 17.05. odlazimo na izvanrednu dislokaciju u Karlovac radi spašavanja i obrane od poplava. Uz to imali smo zadatak operatera u županijskom operativnom centru karlovačke županije.
19. 7. 2023. godine pogodilo nas je jako olujno nevrijeme u kojem smo odradili 308 intervencija. Zbog velikog broja intervencija i potrebe za visinskim vozilom županijski zapovjednik u ispomoć nam je uputio snage iz VZG Jastrebarsko i Vrbovca.
4. 8. 2023. zbog visokog vodostaja rijeke Save zajednički s Civilnom zaštitom Grada Sveta Nedelja odrađujemo izvanredne mjere obrane od poplave. U akciji koja je trajala 3 dana u ispomoći su bili vatrogasci iz DVD-a Stupnik I VZG Samobor. Uz vatrogasne snage u akciju su uključene operativne snage sustava Civilne zaštite I veliki broj civila. Opasnost od poplave prijetilo je iz potoka Rakovica, čije smo izlijevanje I opasnost od potapanja dijela grada branili u ulici Prelci I Lovasići. Zadnja akcija obrane od poplava odrađena je u suradnji Civilne zaštite Samobor I Sveta Nedelja gdje smo imali zajednički zadatak izrade zečjih nasipa na nasipu rijeka Save I izrade “bunara” uz nasip.
27. 9. 2023. po zapovijedi županijskog vatrogasnog zapovjednika sudjelujemo u akciji gašenja požara izvan operativnog područja, u Općini Stupnik, gdje smo s kolegama iz DVD Stupnik gasili požar skladišta autodijelova.
🔴Vatrogasne vježbe:
Od vatrogasnih vježbi u tvrtkama odrađene su vatrogasne vježbe I vježbe evakuacije u Pismoradu, Uriho I Rimac automobili.
Županijsku vježbu smo odradili u Velikoj Gorici, gdje je sudjelovao naš ronilački tim, koji je za zadatak imao izvlačenje osobe i vozila iz vode, dok je zapovjednik zajednice bio u ulozi ocjenjivača,
1. 7. 2023. odradili smo I osmislili vježbu sustava Civilne zaštite Gradova Samobora i Sveta Nedelja, u kojoj smo prema scenariju imali veli broj vatrogasnih događaja uzrokovanih potresom. Upravo ta vježba, odrađena dva tjedna prije velikog nevremena, nam je dala iskustvo I dodatnu usavršenost zajedničkog nastupa dva operativna područja.
🔴Ostane operativne aktivnosti:
U 2023. godini odrađeno je 285 ostalih operativnih aktivnosti od toga 261 prijevoza vode za građanstvo, 19 preventivnih osiguranja i 5 vatrogasnih vježbi.

Galerija slika

Kolačići Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavkom pregledavanja ove web stranice, slažete se s korištenjem kolačića.
Napredne postavke Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavkom pregledavanja ove web stranice, slažete se s korištenjem kolačića. Kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo kako bi naša web stranica mogla zapamtiti vaše postavke i zapise aktivnosti na web stranici. Ovi kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke i neće se dijeliti s trećim stranama. Možete odabrati da ne želite primati kolačiće tijekom pregledavanja naše web stranice, no to može dovesti do smanjene funkcionalnosti i mogućnosti korištenja nekih dijelova web stranice.
  • Osnovni kolačići
  • Osnovni kolačići su oni koji su neophodni za rad web stranice i omogućuju osnovne funkcije poput prijave i sigurnosti.
  • Analitika
  • Analitički kolačići nam omogućuju da pratimo i analiziramo posjetitelje na web stranici kako bismo mogli poboljšati njihovo iskustvo.
  • Oglašavanje
  • Oglašivački kolačići se koriste za ciljanje oglasa prema posjetiteljima na web stranici i pružaju informacije o njihovim interesima.
  • Društvene mreže
  • Društveni kolačići omogućuju posjetiteljima da se povežu s društvenim mrežama i dijele sadržaj s drugima.