Intervencije, Obavijesti — 26. siječnja 2017. 10:09

Vatrogasna vježba Rotoplast 2017. održana 23.01.

DVD Kerestinec u sklopu svojih aktivnosti i plana djelovanja izvodi kvartalne vježbe tako je u prvom kvartalu 2017. godine održana vježba Rotoplast 2017. Vježba se izvodila na poslovnom kompleksu Rotoplast d.o.o. u Kerestincu. Pored DVD-a Kerestinec vježbi su prisutni bili i djelatnici profesonalne jezgre VZG-a Sveta Nedelja
Tijek vježbe ide da u 09.55 sati djelatnik tvrtke Rotoplast d.o.o. koji radi na poslovima skladištara primjećuje da je došlo do požara na električnom viljuškaru koji je bio na punjenju akumulatora u skladištu finalnih proizvoda.
Odmah je obavijestio dežurnog zaštitara koji u 09:56 poziva putem telefona poziva Centar 112, te uz upotrebu internog razglas obavještava djelatnike tvrtke o nastalom stanju.
Centar 112 preusmjeruje poziv na Zapovjednika VZG Sveta Nedelja, koji u 09:57 alarmira profesionalnu jezgru

 

VZG-a Sveta Nedelja, i najbliži DVD, u ovom slučaju DVD Kerestinec, te sa zapovjednim vozilom kreće na mjesto intervencije.
Dolaskom na mjesto intervencije vrši izviđanje te utvrđuje mjesto nastanka požara te mogućnost da je neko od zaposlenika ostao u zadimljenom prostoru.
U 09:58 profesionalna jezgra VZG-a Sveta Nedelja izlazi sa navalnim vozilom sa tri vatrogasca. DVD Kerestinec u 10:02 izlazi na mjesto intervencije.
Dolaskom na mjesto požara, Zapovjednik VZG-a i voditelj profesionalne jezgre VZG-a Sveta Nedelja procijenivši stanje na terenu odlučuju da će nastali požar gasiti sa prahom (požar električnog viljuškara), i sa vodom ( skladišni prostor na koji se požar proširio)
U 10.03 profesionalna jezgra VZG-a Sveta Nedjelja počinje sa akcijom gašenja električnog viljuškara uz upotrebu 2 S9 aparata za početno gašenje, a DVD Kerestinec po preko visokotlačne cijevi za brzo gašenje počinje gasiti skladišni dio. U međuvremenu obavljena je evakuacija zaposlenika Rotoplasta.

Vježba osim vatrogasnog dijela uigranosti postrojbi DVD-a Kerestinec i profesionalne jezgre VZG-a Sveta Nedelja bila je i vježba evakuacije za zaposlenike Rotoplast d.o.o. sukladno zakonskim okvirima i nastavak suradnje DVD-a Kerestinec i Rotoplast d.o.o.

Po ocjeni segmentnih voditelja vježbe zapovjednika VZG-a Sveta Nedelja Nevenka Čižmešije, zapovjednika DVD Kerestinec Daria Klemenčića i Maria Čižmešije te Aleksandra Gilje iz Rotoplasta vježba je dobro odrađena i impelmentirana svaka u svojem segmentu.

Također ovo je druga vježba DVD-a Kerestinec sa profesionalnom jezgrom VZG-a Sveta Nedelja u kojoj se uvježbava koordiniranost dviju postrojbi.

Tekst: Goran Škarić

Foto: Dario Klemenčić

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *